Web Analytics Made Easy - Statcounter

دوستانش می‌گفتند ورد زبانش بود که کودکان نباید بین درست خواندن و خطر یکی را انتخاب کنند باید مدرسه بسازیم تا بچه‌ها مجبور نشوند در این راه‌های خطر ناک تا مدرسه رفت و آمد کنند. خودش در همان راه تصادف کرد و درگذشت و همسر و پسر نوزادش را تنها گذاشت و ۳۲ هزار کودکی که گفته بود برایشان ۳۴۰ مدرسه می‌سازد.

فیلمسازی قصد داشت از مرد جوانی که تهران دنیا آمد انگلستان درس خواند و در سیستان و بلوچستان حین خدمت داوطلبانه درگذشت مستندی بسازد که متأسفانه در سفری که باهم داشتند روز هشتم آذر در جاده پیرسهراب شهرستان دشتیاری در اثر تصاف درگذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیلی زود بود اما انسان‌ها سرانجام فانی اند از سویی نیت او که آرزوی هر ایرانی است باقیست; ساختن مدرسه برای کودکان محروم برای بسیار دخترکانی که نمی‌توانند راه دور به مدرسه بروند و پسر بچه‌هایی که اگر در آن منطقه محروم خانواده توان فرستادنشان را با هزار زجر و سختی فراهم کند تازه اول راه پر خطر رفت و آمدند.

«حسین علیمرادی» متولد خرداد ۱۳۷۴ تهران و فارغ التحصیل دبیرستان در انگلستان بود سال ۹۲ در دانشگاه علامه طباطبایی در رشته حسابداری قبول شد و همانجا پایه‌گذار و مدیر مؤسسه خیریه دانشجویی «دستِ یاری به دشتیاری» شد هدف او و دوستان دانشجویش رفع فقر آموزشی بود.

یک سال بعد با گروه‌هایی از دانشجویان جهادگر دانشگاه علامه برای رفع محرومیت‌های آموزشی منطقه دشتیاری دست به کار شد و در سال ۹۶ مؤسسه مردم نهاد و مستقل "دست یاری برای دشت یاری" را تأسیس کرد.

این مؤسسه با انجام نیاز سنجی کار خود را نسبت به آسیب شناسی و رفع اساسی مشکلات منطقه پیرسهراب و تلاش برای جذب منابع مالی، فکری برای رفع محرومیت تحصیلی منطقه متمرکز کرد.

* هدف: ساخت ۳۴۰ مدرسه در دشتیاری

حسین همواره می‌گفت: «هدفم آبادانی کامل ۳۴۰ مدرسه منطقه دشتیاری سیستان و بلوچستان با ۳۲ هزار دانش آموز است»، او به قدری بر این حرفش مصمم بود که آن را در پروفایلش نوشته بود و به آن افتخار می‌کرد.

حسین معتقد بود ما فقط مدرسه نمی‌سازیم، مدرسه‌سازی، مدرسه‌داری، مدرسه‌یاری و اشتغال‌زایی مبتنی بر مدارس و توانمندسازی روستایی را در دشتیاری در دستور کار داریم. برای ما اصل کیفیت است چه در مدرسه‌سازی و چه در آموزش؛ در مدرسه‌سازی ما خودمان مدرسه نمی‌سازیم، ابتدا هر مدرسه را پایش و مطالعه می‌کنیم و بر مبنای آن پایش و مطالعه اقدام به تعمیر، بازسازی یا ساخت یک مدرسه می‌کنیم. خود ما یا خیران ما هم مدرسه نمی‌سازند. پایش و اعتبارات خیری ساخت‌وساز یا تعمیر مدرسه را به نیروهای متخصص بومی با نظارت خود واگذار می‌کنیم. این گونه مدارس استاندارد با بازدهی بالا و با کمترین سرمایه‌گذاری خواهیم داشت.

علیمرادی فعالیت خود را با ایده نوسازی مدارس این منطقه محروم و در قالب طرح «سهم ما از فردای دشت‌یاری» و با قرار هر نفر ۲۰ هزار تومان شروع کرد. ۲ مدرسه به‌همین ترتیب بازسازی و تجهیز و زمینه‌ای برای جذب اعتماد و مشارکت ۵۰ درصدی خیرین و مسؤولان منطقه آزاد چابهار، شد.

وی سال ۱۳۹۷ و همزمان با برگزاری سی‌ویکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برای ساخت نخستین کتابخانه منطقه دشت یاری تلاش‌های خود را آغاز کرد و در نهایت موفق به جمع‌آوری ۴۰ میلیون تومان شد که برای ساخت کتابخانه کفاف نمی‌داد، بنابراین این طرح متوقف شد.

او پیش از مرگ ۱۳۵۷ جلد کتاب کمک‌آموزشی و آمادگی کنکور برای دانش‌آموزان روستای نگور منطقه دشتیاری با تلاش اعضای مؤسسه خیریه دست‌یاری به دشت‌یاری جمع‌آوری و ارسال کرده بود.
 

**حاصل: ساخت ۲۳ مدرسه با ۱۷۰ کلاس

سمن دست یاری به دشت یاری ۲۳ مدرسه با ۱۷۰ کلاس درس را بنا نهاد، که تعداد زیادی از آنها با همیاری و مشارکت خیرین عزیز به بهره‌برداری رسید و تعدادی دیگر نیز در حال ساخت و تکمیل است.

ارائه خدمات آموزشی، برگزاری اردوهای جهادی علمی، راه‌اندازی و تجهیز کتابخانه، ارائه مشاوره‌های تربیتی، خانواده و توزیع لوازم کمک آموزشی و نوشت افزار از دیگر اقدامات مؤسسه دستِ یاری به دشتیاری برای فرزندان دشت یاری است.

دو مدرسه در شهرستان‌های «دلگان و چابهار» به نام وی نامگذاری شد و از تندیس او رونمایی شد تا دل مردم سیستان گرم باشد که وطن پسرش را از یاد نبرده است.

زهرا محمدی همسرجوان حسین علیمرادی برنده جایزه دانشجوی فداکار هنگام دریافت جایزه اش از مادر حسین خواست سخن بگوید و این مادر داغ به دل به جای یاد کردن خوبی‌های پسرش یا بیان انده قلبی خود چنین گفت: از همه‌ی خیرین مدرسه‌ساز و دانشجویان جهادگر می‌خواهم تا به سمن دست‌یاری به دشتیاری کمک کنند تا پس از پسرم حسین بتوانیم راه او را ادامه دهیم و پروژه ساخت بیش از سیصد مدرسه در منطقه سیستان و بلوچستان را که آرزوی پسرم بود به ثمر برسانیم.

همه از دانستن زندگی او و همت بلندش تحت تأثیر قرار می‌گیریم پس هموطن ما هم می‌توانیم با همان توان حتی اندک یک گام برای رسیدن به هدفمان و نیت پاک حسین برداریم ره دراز است و شب تاریک اما دستی به کمک پیش آر و در این لذت شریک شو ‬ ‬ ‬ ‬ ‬ ‬ خوشا کاروانی که شب راه طی کرد / ‏دم صبح اول به منزل نشیند

برچسب‌ها مدارس سیستان و بلوچستان خیرین مدرسه ساز حسین علیمرادی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدارس سیستان و بلوچستان خیرین مدرسه ساز حسین علیمرادی مدارس سیستان و بلوچستان خیرین مدرسه ساز حسین علیمرادی اخبار کنکور سیستان و بلوچستان یاری به دشت منطقه دشت دشت یاری دست یاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۰۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحویل ۳۰۰ کلاس درس در اردبیل تا پایان سال

مدیرکل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس استان اردبیل گفت: در نیمه اول امسال ساخت و تحویل ۳۰۰ کلاس درس در استان اردبیل با همراهی خیران و اعتبارات دولتی پیش‌بینی شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، بهزاد محمدی‌خلفلو عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران در اردبیل، اظهار داشت: امسال بساط مدارس کانکسی بالای 10 دانش‌آموز در قالب طرح شهید پناهی در استان اردبیل برچیده می‌شود و پروژه‌های احداثی در این زمینه با پیشرفت 70 درصد در حال انجام است.

وی از اعلام آمادگی خیر کشوری برای برچیدن مدارس کانکسی در کشور بالای هفت دانش‌آموز خبر داد و تصریح کرد: این خیر در استان اردبیل نیز پنج مدرسه یک و 2 کلاسه را در حال احداث دارد که عمده این واحدهای آموزشی در مناطق محروم در حال احداث است.

مدیرکل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس استان اردبیل گفت: در قالب 44 پروژه انتقال مدارس کانکسی به فضاهای آموزشی ایمن در دستور کار است و امیدواریم شرایط مطلوبی را برای تحصیل دانش‌آموزان در مناطق مختلف شهری و روستایی فراهم کنیم.

محمدی‌خلفلو افزود: در شهر اردبیل به یک‌هزار کلاس درس نیاز داریم تا وضعیت موجود بهبود یافته و برای تثبیت این شرایط باید تداوم ساخت واحدهای آموزشی را به ویژه در مناطق مهاجرپذیر نظیر اردبیل و پارس‌آباد شاهد باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در افق بلند مدت 10 ساله نیز باید ساخت پنج هزار کلاس درس پیش‌بینی شود تا ما یک شرایط ایده‌آلی را در این حوزه شاهد باشیم.

مدیرکل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس استان اردبیل به برگزاری بیست و ششمین جشنواره خیران مدرسه‌ساز در اردبیل اشاره کرد و ادامه داد: 27 اردیبهشت این جشنواره در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار می‌شود تا از ظرفیت خیران و گروه‌های مختلف جامعه برای ساخت مدرسه استفاده کنیم.

محمدی‌خلفلو اضافه کرد: در جشنواره امسال فرآیند را در طول یک هفته انجام می‌دهیم که جمعه این هفته همایش پیاده‌روی با محوریت جشنواره بیست و ششم برگزار خواهد شد و در طول هفته آینده نیز برنامه‌های مختلفی در پاسداشت مشارکت خیران در امر مدرسه‌سازی را نظیر افتتاح پروژه‌های آموزشی و بازدید خیران از مجموعه‌های احداثی شاهد خواهیم بود.

وی بیان کرد: در این هفته تلاش خواهیم کرد تا خیران مدرسه ساز را بیشتر با موضوعات ساخت مدرسه درگیر کنیم تا آنها در قالب مسئولیت اجتماعی بتوانند در کنار سایر کارخانجات، واحدهای تولیدی، نهادها و سازمان‌های متعدد در امر مدرسه‌سازی مشارکت کنند.

مدیرکل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس استان اردبیل در ادامه سخنان خود یادآور شد: بیشتر از خیران مدرسه‌ساز، ما به دنبال مدرسه یاران هستیم چرا که هزینه ساخت مدرسه بسیار بالا است و ما از کمک‌های مردمی و گروه‌های مختلف استفاده خواهیم کرد تا تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و تجهیز واحدهای آموزشی را شاهد باشیم.

محمدی‌خلفلو تصریح کرد: سیاست دولت تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام با همراهی خیران و نهادهای مختلف در قالب مسئولیت اجتماعی است تا سرانه فضاهای آموزشی در استان اردبیل به ویژه در چهار شهرستان پارس‌آباد، اردبیل، مشگین‌شهر و خلخال ارتقا یابد.

وی گفت: در همین راستا ساخت 2 هزار کلاس درس جز رویکردهای اصلی محسوب می‌شود که 500 کلاس درس به همت خیران، 500 کلاس درس با اعتبارات ملی و استانی و بیش از یک‌هزار کلاس درس نیز از محل مولدسازی در این استان اجرایی و عملیاتی خواهد شد.

مدیرکل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس استان اردبیل هدف از برگزاری جشنواره خیران مدرسه‌ساز را قدر دانستن ظرفیت عظیم خیران و احداث واحدها با همت آنها عنوان کرد و افزود: امسال طرح مدرسه‌یاری و جمع‌آوری کمک‌ها و احسانات مردمی را برای ساخت و خرید تجهیزات مورد نیاز هدف‌گذاری کردیم تا بتوانیم بخشی از آسیب‌ها و دغدغه‌ها را رفع کنیم.

محمدی‌خلفلو به ایمن‌سازی واحدهای آموزشی با استانداردهای مورد تاکید در سطح ملی اشاره کرد و ادامه داد: امیدواریم در کنار نوسازی مدارس، راه و شهرسازی نیز در ساخت مدرسه به ازای توسعه واحدهای مسکونی نهضت ملی گام‌های جدی را بردارد.

انتهای پیام/131

  

دیگر خبرها

  • ساخت ۴۳ مدرسه با حدود ۲۰۰ کلاس درس در استان مازندران
  • تحویل ۳۰۰ کلاس درس در اردبیل تا پایان سال
  • برخی شهرک‌های زنجان کمبود مدرسه دارند
  • وارد مدار شدن خط انتقال مجتمع آبرسانی حسین زائری دشتی
  • ۲۰۷ کلاس درس در سال ‌۱۴۰۳ ساخته می‌شود
  • «مدرسه در دست بچه‌ها» اثری خودانگیخته است
  • «خدای جنگ» حسین دارابی مجوز ساخت گرفت
  • ساخت ۱۵۰ مدرسه در استان بوشهر
  • عاشقانه «نیلگون» با مثلث فروتن، حجار و درخشانی می‌آید
  • «رامهرمز» ظرفیت مناسبی برای تولیدات پایین دستی پتروشیمی دارد